Máslové sušenky

 admin

Ahoj holky. Myslím, že většina z vás bude dneska naprosto nadšená.

Často slýchám, že vám chybí sladká tečka po obědě. Nebo něco sladkého ke kafíčku. Já vám dneska ukážu, jak si můžete doma rychle udělat výborný máslový sušenky bez cukru. Ale ne, že se s nimi budete ládovat od rána do večera 🙂

A možná si teď říkáte. Máslový? Vždyť máslo je z mléka a to se při kvasinkách nedoporučuje. A zase jsme u toho. Některé z vás vůbec nemusí vyřazovat veškeré tzv. zakázané potraviny, které nemáte jíst. 

Každá z vás je jiná a každé tělo reaguje na stejné potraviny jinak. Tak pokud chcete mít jistotu, které potraviny jíst a které ne, objednejte se ke mě na konzultaci na andrealundak.cz, kde to spolu probereme.

Jinak máslo obsahuje zdravé tuky, které prospívají mozku i srdci. mimo jiné obsahuje vitamíny A,D,E které jsou důležité pro zdravou pokožku. Taky obsahuje antioxidanty, které nás chrání před civilizačními nemocemi. 

A teď už jsme nachytřené a můžeme se pustit do pečení.

Máslové sušenky

Budete potřebovat:1 větší mísu, stěrku, prkénko, nůž, potravinářskou folii nebo mikrotenový pytlík, plech, skleničku nebo razítko

Suroviny

  • 275 g hladké špaldové mouky
  • 200 g změklého másla
  • 60 g erytritholu nebo xylitolu

Postup

  • Všechny ingredience smíchejte, udělejte těsto a z těsta váleček o průměru cca 2cm. Zabalte ho do igelitové fólie nebo igelitového pytlíku a dejte odpočívat na 30 - 60 minut do lednice. 
  • Pak těsto vyndejte z lednice a nakrájejte na kolečka široká cca 0,5 cm. Kolečka pokládejte na plech dál od sebe. Jestli jste nechaly těsto v lednici delší dobu, možná bude hodně tuhé. Stačí počkat cca 10 minut, až malinko povolí a můžete pokračovat.
  • Dnem skleničky, razítkem nebo jen tak prsty sušenku trošku rozplácněte, ale ne moc (sušenky jsou po upečení křehké a mohly by se rozpadat).
  • Když máte plech plný, dejte péct do trouby na 15 - 20 min. při 180 stupních. Sušenky jsou hotové, když začnou zlátnout, pak je teprve vyndejte je z trouby a nechte vychladnout.

Věřím, že budou chutnat nejen vám, ale celé vaší rodině. Dopřejte si je třeba po obědě s kvalitní kávičkou, zapomeňte na rozpustnou nebo turka. Kvalitní kávou myslím kávu, která je čerstvě namletá, tedy kvalitní espresso. Pokud si nejste jisté a máte pochybnosti, že něco děláte špatně, protože vaše potíže se nelepší. Objednejte se ke mě na diagnostiku na andrealundak.cz a dejte už opravdu kvasinkám bye bye.

Pomůžu vám Zbavit se kvasinek! Objednejte si konzultaci.

Rychlý bagel bez kynutí - jen ze 3 ingrediencí

Související články

Články, Uncategorized

Chytrý holky neblbnou

Uncategorized

Máslové sušenky