Špaldový chléb bez kvásku

 admin

Ahoj holky. Když jsem objevila tenhle recept, byla jsem opravdu šťastná!

Neuměla jsem si představit, jak vydržím bez pečiva, který mám tak ráda. Tenhle chleba mě doslova zachránil a peču si ho pořád, protože mi opravdu chutná.

Díky tomu, že obsahuje semínka a olivový olej, dodáme tělu zdravé tuky, vlákninu  a vitamíny, které potřebujeme na podporu imunitního systému i trávení. 

Navíc v něm není kvásek ani droždí, které většině z vás nedělá dobře, aniž byste to tušily.  Možná si totiž myslíte, že vaše problémy způsobuje lepek a vyhýbáte se tak všem potravinám, které lepek obsahují. Což je úplně zbytečné. Tak pokud si nechcete zahrávat se svým zdravím doporučuji vám objednat se ke mně na diagnostiku, kde přesně určíme, co je vhodné právě pro vás. Rezervaci můžete udělat online na mém webu andrealundak.cz 

Tak jdeme na to!

Příprava trvá asi tak 10 minut, takže žádné dlouhé a složité přípravy. 

Špaldový chleba bez kvásku

Budete potřebovat:větší mísu, stěrku, formu na chleba a nebo pekáč + pečící papír

Suroviny

  • 500 g hladké špaldové mouky
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku sody
  • různá semínka (chia, lněné, sezamové, slunečnicové, dýňové, mák…)
  • 3,5 - 4 dcl vody (pokud nemáte formu a budete dávat těsto na plech, stačí vám dát méně vody, aby bylo těsto drželo tvar bochníku

Postup

  • Začněte tím, že si zapnete troubu na 200°C. Než se trouba zahřeje, připravíte si těsto.  
  • Vezměte si mísu a dejte do ní mouku. Přidejte seminka, sodu a sůl. Všechno pěkně promíchejte a na závěr nalijte olej a vodu. Znovu pořádně promíchejte, až se udělá lepivé těsto.
  • Pokud máte formu, nalijte těsto do formy. Pokud ne, dejte na plech pečící papír a vytvarujeme z těsta bochník, který položíte rovnou na plech.
  • Pokud se vám těsto lepí na ruce, opláchněte si je studenou vodou a pak teprv tvarujte bochník. Na závěr, udělejte nožem pár zářezů, aby chléb nepopraskal.
  • Chleba dejte do trouby a pečte 50 minut. Po upečení, nechte vychladnout a pak už si můžete pochutnat na chlebu, tak jak to máte rády. Třeba jen tak s máslem a solí. Nebo si ho obložte nějakým dobrým kvalitním salámem a zeleninou…to už nechám na vás. Přeju dobrou chuť. 

Chcete dát kvasinkám opravdu bye bye a mít tak jistotu, že tím co jíte kvasinky opravdu nekrmíte? Nebo nejíte potraviny, které vám nedělají dobře a právě proto se vaše problémy nijak nelepší. Objednejte se ke mě na diagnostiku na andrealundak.cz. Kde si s vámi projdu všechny vaše potíže a určíme co je právě pro vás to pravé ořechové.

TIP: Po vychladnutí rozhodně nedávejte chleba do igelitového pytlíku. V igelitu se rychle tvoří plísně. Všechno pečivo dávejte vždycky do plátna, utěrky, papíru nebo voskového papíru.

Pomůžu vám Zbavit se kvasinek! Objednejte si konzultaci.

Související články

Recepty

Kuřecí nudličky se zeleninou

Recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Recepty

Špagety s cuketou